Novice

19.09.2002

Carensova ofenziva,
Delo, september 2002

Carensova ofenziva med kompaktneži
Z dolžino skoraj polpetega metra je vsekakor kia carens najdaljša med tekmeci. Tako ji pomanjkanja prostora ne gre očitati. S prenovo zunanjosti je tudi oblikovno skladnejša. Predvsem sprednji in zadnji del sta zaključena tako, da vozilo na pogled ni več okorno.

Notranjost

Še bolj prečiščen oblikovalski slog kaže notranjost. Velika armaturna plošča je seveda odločno in po enoprostorsko podaljšana proti sprednji šipi. Velik nadstrešek združuje ploščo z merilniki in zgornji del sredinske konzole. Ta je nekoliko izbočena in zagotavlja, da so funkcijska stikala na njej vedno v dosegu roke. Modni so vložki iz posnetka aluminija, denimo površina dela, na katerem sta avdio- in klimatska naprava in obrobe merilnikov.
Sorazmerno velike zunanje mere so znotraj s pridom izrabili, kar dokazuje, da je carens dokaj domiselno sestavljen in ponuja številne enoprostorsko-bivalne rešitve.

Motor

Posodobljeno je tudi podvozje, skupaj z vsem, kar zagotavlja večjo varnost in vozne lastnosti, ki jih pričakujejo evropski kupci. Pri motorjih pa je največja novost dvolitrski štirivaljnik CRDi. Turbodizel, ki združuje skupni vod in neposredni vbrizg goriva ter štiri ventile na valj. Ta motor je na voljo tudi s samodejnim menjalnikom, ki si ga pri večini tekmecev ni mogoče omisliti.

Oprema in cene

Kia carens se podaja v tržno tekmo serijsko dobro opremljena. Tako bo ob tehtanju zneskov, ki veljajo zanjo, dobro razmisliti tudi o tem, da premorejo že izhodiščne stopnje opremljenosti marsikaj, kar sodi pri tekmecih v t.i. prestižno ponudbo.
Prvi je paket LX active, ki so ga prisodili motorjema 1.6i 16V (3.289.230 tolarjev) in 2.0 CRDi (3.629.730 toarjev). Med drugim vključuje kolutne zavore spredaj in zadaj, zavorni dodatek ABS, EBD, sprednji varnostni zračni blazini, klimatsko napravo, po višini nastavljiv volanski obroč, predalnik na dnu prtljažnega prostora, strešne nosilce, prednje meglenke, električni pomik šip v vratih ter osrednjo, daljinsko vodeno ključavnico.
Višji stopnji opremljenosti EX comfort in EX prestige sta prihranjeni za motorja 1.8i 16V (3.470.830 tolarjev) in 2.0 CRDi (3.924.830 tolarjev).
Prva je v primerjavi z LX active bogatejša za ogrevani zunanji vzvratni ogledali, samodejno klimatsko napravo in kakovostnejše ozvočenje, druga pa vse skupaj nadgradi še z varnostnima zračnima zavesama, s sistemom proti zdrsu gnanih koles TCS (samo 2.0 CRDi), z električno nastavljivim notranjim ogledalom, senzorjem za dež za delovanje brisalnikov, z volanskim obročem in prestavno ročico v usnju ter opozorilnim sistemom pri tesnem parkiranju na zadku.
AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih