Novice

13.11.2002

Kia bo dobila novo limuzino

Nova luksuzna limuzina z imenom Opirus bo prvič predstavljena marca 2003 na Geneva Motor Showu
Kia Motors Corporation je objavila, da se bo njena luksuzna limuzina, s kodnim imenom GH, imenovala Opirus.

Ime izhaja iz bibličnega kraja Ophir, ki je postalo nesmrtno zahvaljujoč pesmi Johna Masefielda “Cargoes,” ki se začne s stavkom “Quinquireme of Nineveh from distant Ophir.” Ophir je bilo antično trgovsko mestece, kjer so trgovali z zlatom, sandalovino in eksotičnimi živalmi.

Ime Opirus predstavlja slog in luksuz s klasičnim pridihom. Opirus, ki ga je oblikoval Sung-dae Baek, je zahteval več kot 20 mesecev razvijanja in je stal okrog 164 milijonov dolarjev, tako da je Opirus najdražje osebno vozilo, ki ga je Kia kdajkoli razvila. Najbolj luksuzno vozilo Kijine proizvodne linije bo domačim, korejskim voznikom na voljo že od pomladi 2003, medtem ko ga v Evropi lahko pričakujemo junija meseca 2003. Opirus bo prvič uradno predstavljen marca prihodnje leto na ženevskem avtomobilskem sejmu.

Vodja operativnega oddelka pri Kii, Mark Juhn pravi: “Novi Opirus predstavlja novi Kijin mejnik. To je pomemben model, ki bo dodan obstoječi liniji in povečuje ugled Kie, ki čedalje bolj zvišuje vrednost vozila glede na ceno.”

Opirus bodo izdelovali v Kiini tovarni v Hwasungu. Preizkusna proizvodnja bo štela 35.000 vozil letno in bo do leta 2006 predvidoma znašala 60.000 vozil.

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih