Novice

25.07.2003

Kia Motors z novim predsednikom evropskih operacij

Kyung-Soo Lee bo vodil najhitreje rastočo avtomobilsko znamko v Evropi, Kiin cilj pa je potrojiti prodajo do leta 2005.
Kia Motors je izbrala gospoda Kyung-Soo Lee-ja kot predsednika Kiinih evropskih operacij. Gospod Lee bo pripravljen pričakal prihod štirih novih modelov Kia v naslednjem letu ter skušal doseči cilj – potrojiti prodajo v Evropi do leta 2005 (v primerjavi z letom 2002).

“Kia veliko pozornost posveča evropskemu trgu in naši rezultati samo potrjujejo takšno predanost,“ pravi gospod Lee. “Kiina prodaja v Evropi se je v prvih šestih mesecih letošnjega leta povečala za 53%. Imamo zelo zdravo povpraševanje po naših rekreacijskih in družinskih vozilih. Kia je najhitreje rastoča avtomobilska blagovna znamka v Evropi.”

Predsednik uprave podjetja Kia Motors, gospod Yong-Hwan Kim, pravi, da bo Kia izkoristila ves svoj evropski potencial. “Gospod Kyung-Soo Lee je zelo izkušen poslovnež in bo bistveno prispeval h Kiinemu uspehu na tem strateško zelo pomembnem trgu.”

Kia Motors namerava do leta 2006 predstaviti 17 novih modelov, vključno z razširjeno paleto modelov z dizelskim motorjem. Podjetje pričakuje bljši odziv kupcev zaradi široke palete osebnih vozil, ki so prilagojena zahtevnemu evropskemu avtomobilskemu trgu.

Septembra letos bo Kia v nemškem Rüsselheimu predstavila novi raziskovalni center, ki so ga razvili v sodelovanju s sestrskim podjetjem Hyundai Motors.

Gospod Lee zaključuje z besedami: “Kia se na evropskem trgu že zdaj počuti zelo varno. Prepričani smo, da bodo naši prihajajoči modeli in dizelski motorji veliko prispevali k večji priljubljenosti avtomobilov Kia.“

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih