Novice

27.06.2003

Kia Opirus

Vodilna po prostornosti, serijsko vgrajenih dodatkih in ceni.
Z Opirusom, ki meri v dolžino skoraj pet metrov (natančneje 4979 milimetrov) namerava Kia zapolniti praznino med višjim srednjim in luksuznim avtomobilskim razredom. Limuzina z imenom, ki izvira iz antičnega mesta Ophir, znanega po trgovini z zlatom in sandalovino, združuje vse obstoječe Kiino znanje in predstavlja vrhunec hišne ponudbe. V razvoj nove limuzine je bilo v štirih letih vloženih več kot 167 milijonov ameriških dolarjev.

Retrospektivna in v prihodnost zazrta zunanjost
Nekaj posebnega in unikatnega je Opirusova zunanja podoba. Na njej se prepletajo elementi brezčasne elegance in modernosti. Opirus je zazrt v prihodnost in hkrati retrospektiven - spominja na nekdanje luksuzne evropske limuzine. Deluje mišičasto, a hkrati elegantno. Prepoznavnost jamčijo zajetna, v krom zalita trapezoidna motorna maska in na njena boka postavljena okrogla žarometa. V njuna zunanja para sta vgrajeni zasenčeni svetili in meglenki, v notranja pa dolgi luči. Drugačna in samosvoja sta v odbijač integrirana smerokaza z LED diodami, ki jih prav tako najdemo na zadnjih lučeh. Še bolj unikatna sta zaokrožena C-stebrička, ki prispevata k izdatnejši oddaljenosti strehe od zadaj sedečih.

Vrhunska oprema
Močan Opirusov adut predstavljata bogata serijska in dodatna oprema. Voznikov sedež je serijsko električno pomičen v osem smeri, za povrh ima spominsko funkcijo. Da je vožnja za voznika manj stresna in naporna so na volanski obroč nameščena stikala za upravljanje z radiem in tempomatom. Poslovno usmerjenost Opirusa dokazuje zadnja klop oziroma njena sedeža. Lahko sta električno pomična in ogrevana, pogled do njiju zastirajo okenske zavese. Svoje doda še sovoznikov sedež s tako imenovano VIP funkcijo, s katero ga spremeniš v naslonjalo za noge zadaj sedečega. Za ustrezno temperaturo skrbi serijska samodejna klimatska naprava z dvopodročnim delovanjem. V limuzino, ki streže med konkurenco z najbolj prostorno notranjostjo, spada še audio sistem vrhunskega proizvajalca Infinity.

Moč in uglajenost v znaku V6
Opirusa poganja na novo zasnovan 3,5-litrski bencinski motor V6 iz serije Sigma. Pretežno iz lahkega aluminija izdelani stroj se postavljal s po dvema odmičnima gredema v obeh motornih glavah in spremenljivo geometrijo sesalnega sistema. Ob mirnem in uravnoteženem teku doseže pri 3500 vrtljajih na minuto najvišji navor 300 Nm. Moči je za okroglih 200 KM pri 5500 vrtljajih na minuto. Ob 5-stopenjskem samodejnem menjalniku z možnostjo ročne izbire želenega prestavnega razmerja doseže Opirus najvišjo hitrost 220 km/h in pospeši z mesta do 100 km/h v 9,2 sekundah. Modernost in ekološko primernost dokazuje novi V6 s porabo. V kombiniranem režimu se zadovolji z 11,4 litri goriva na sto prevoženih kilometrov, kar ga uvršča med najbolj gospodarne v svojem velikostnem in zmogljivostnem razredu.

Trikotna vodila in prostorska prema
V korak z najboljšimi se postavlja Opirusovo podvozje. Prednji kolesni par je vpet na dvojna trikotna vodila, zadnja prema je prostorska oziroma opremljena z več vzdolžnimi in prečnimi vodili. Vse izvedbe so hkrati serijsko opremljene s 16-palčnimi litimi platišči in gumami z merami 225/60 R16 ter volanskim sistemom z 2,76 vrtljaji med skrajnima legama. Bogatejšo izvedbo (GL) dopolnjujejo elektronsko krmiljeni blažilniki za stabilnejšo lego in manjše nagibanja karoserije med pospeševanjem in zaviranjem.

Brezkompromisna varnost
K vrhunski tehniki spada vrhunska varnost. Opirus se postavlja s trenutno vsemi znanimi varnostnimi dodatki. Poleg osmih varnostnih zračnih blazin (dve čelni, prednji in zadnji stranski ter dve varnostni zavesi) premore aktivne vzglavnike. Slednji se ob naletu tujega vozila od zadaj samodejno pomaknejo naprej in zmanjšajo možnost poškodbe glave in vratu. Za tako imenovano aktivno varnost pa skrbijo serijsko vgrajeni sistemi, kot so: elektronska naprava za nadzor dinamične stabilnosti ESP, zavorni dodatek BAS za povečevanje zavorne sile v kritičnih situacijah, zavorni ABS, naprava za preprečevanje zdrsov pogonskih koles TSC in ksenonski žarometi.

V Sloveniji oktobra
Kia Opirus, prestižna, udobna in luksuzna limuzina z odličnim razmerjem med ceno ter vrednostjo, bo predvidoma predstavljena v Sloveniji oktobra.
AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih