Novice

13.11.2002

Kia predstavila konceptno vozilo KCV-II

Kia Motors je na pariškem avtomobilskem salonu predstavila novo konceptno vozilo KCV-II
Na pariškem avtomobilskem sejmu septembra letos je Kia predstavila najnovejše konceptno vozilo, ki so ga razvili v Kijinem evropskem razvojnem centru. Novi KCV-II, kot so ga poimenovali, predstavlja stilske in tehnološke smernice, ki si jih je začrtala najstarejša korejska avtomobilska tovarna.

KCV-II združuje prilagodljive sedeže in pick-up koncept, saj ga lahko uporabljamo kot on- in off-road vozilo.

Oblikovalec tega koncepta Carlos Arroyo trdi, da je to dejansko avtomobil za prosti čas. Namenjen je voznikom, ki iščejo predvsem uporabnost in vozne lastnosti športnega vozila, hkrati pa hočejo, da ima njihovo vozilo tudi sprejemljivo ceno.

Motor

KCV-II poganja 3.5-litrski V6 motor s stalnim štirikolesnim pogonom, ki sloni na povsem novi platformi s kodnim imenom KM. Ta platforma je narejena tako, da se njena zasnova prilagaja številnim terenom in načinom vožnje.

Varnost

KCV-II ponuja številne tehnološke novosti, ki jih lahko pričakujemo na prihodnjih Kiinih modelih (karavan, limuzina in športna vozila) kot so napredni airbagi, senzorji za opozarjanje prenizkega tlaka v pnevmatikah, aktivni vzglavniki za glavo in zasilna ročna zavora.

Oprema

Ostalo tehnološko opremo sestavljajo daljinsko centralno zaklepanje, fotokromatična stekla in integrirana satelitska navigacija z MP3 predvajalnikom in priključki za druge avdio naprave.

Oblikovalec Arroyo pravi, da so naredili vozilo, ki ustreza evropskim meram in združuje elemente motocikla, design pohištva, arhitekture in izdelkov za vsakdanjo rabo. Rezultat tega je KCV-II - design popolnoma različnih elementov. Arroyo še dodaja, da je hotel narediti vozilo s katerim bo človek zadovoljen čisto vsak dan. »Če gre za nekaj, kar gledam vsak dan, potem mora biti to zares lepo«, pravi Arroyo.
AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih