Novice

30.04.2019

Kia predstavlja tehnologijo prilagajanja zmogljivosti električnih vozil s pametnimi telefoni

Prilagajanje 7 funkcij s pomočjo mobilnika

Iz korporacije Kia Motors, ki je skupaj s Hyundai Motor del avtomobilskega koncerna Hyundai Motor Group, poročajo o razvoju tehnologije, ki bo omogočala prilagajanje motornih zmogljivosti električnih vozil s pomočjo pametnih telefonov. Gre za prvo tovrstno inovacijo v avtomobilski industriji, ki bo uporabnikom omogočala, da s pomočjo aplikacije za pametne telefone po svojih željah prilagajajo osnovne funkcije vozila.

Prilagajanje 7 funkcij s pomočjo mobilnika
Vozniki bodo novo tehnologijo lahko uporabljali za prilagoditev 7 funkcij, ki so npr. največji navor, vžig motorja, pospešek in zmanjševanje hitrosti, zmožnost regenerativnega zaviranja, omejitev najvišje hitrosti, odzivnost in poraba energije pri uporabi klimatske naprave.

Ker električna vozila nenehno povečujejo svoj tržni delež, zlasti na področju rent-a-car vozil ali car-sharinga, bo nova tehnologija omogočila voznikom uporabo njihovih prednastavitev v kateremkoli električnem vozilu – v poljubnem vozilu se bodo lahko vozili z naloženim profilom s strežnika.

Aplikacija z analizo preostale razdalje in zahtevane porabe energije nudi optimizirane nastavitve za nastavljeni končni cilj. Prav tako omogoča bolj športno vožnjo s predlaganimi personaliziranimi nastavitvami zmogljivosti.

 

 

Uporabnik lahko nastavitve deli na spletu, informacije o njem pa so zaščitene
Uporabniki bodo lahko na spletu delili svoje nastavitve ali uporabljali nastavitve drugih uporabnikov. Lahko bodo tudi uporabljali predlagane tovarniške nastavitve glede na razmere na cestah – od podeželskih cest do mestnega središča ali gorskih poti.

Skupina Hyundai-Kia bo uporabljala tehnologijo veriženja blokov (t.i. blockchain), ki bo skrbela za varnost podatkov med nalaganjem uporabnikovih podatkov in deljenjem le-teh na strežniku.

Med postopkom nalaganja in deljenja osebnih nastavitev sistem šifrira glavne parametre v mreži veriženja blokov z ustvarjanjem novih podatkovnih blokov ter jih shranjuje v podatkovnem skladišču, ki preprečuje nepooblaščen vpogled.

Tehnologija prilagajanja zmogljivosti vozila s pomočjo pametnih telefonov je možna zaradi značilnosti električnih vozil skupine Hyundai-Kia, ki so različna od običajnih vozil z motorji z notranjim zgorevanjem.

 

 

Vozila z ničelnimi emisijami ponujajo edinstveno svobodo pri prilagajanju osebne izkušnje, saj zaradi svojega delovanja ne puščajo ogljičnega odtisa. Zato električna vozila voznikom puščajo več manevrskega prostora pri uporabi tovrstne tehnologije.

“Ker namerava koncern Hyundai Motor Group do leta 2025 na trgu predstaviti 44 okolju prijaznejših vozil, med katerimi bo kar 23 električnih, vidimo potencial v tehnologijah in storitvah za vozila brez motorjev z notranjim zgorevanjem,” je o tem povedal raziskovalec JeongSoo Eo iz koncerna Hyundai Motor Group.

“Z razvojem tehnologije mobilnosti nove paradigme, kot je ta, bomo nadaljevali z izboljševanjem uporabniške izkušnje električnih vozil, prilagojenih posameznikovim željam.”

 

 

 

Tehnologija v prihodnje na voljo v vozilih Kia in Hyundai
Uporaba te tehnologije v vozilih sestrske naveze Kia-Hyundai je predvidena že za bližnjo prihodnost.

 

Kia. Prva v razvoju.


***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA – pokrovitelj svetovnega prvenstva v nogometu in in UEFA Europa League – največjega klubskega tekmovanja na svetu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih