Novice

07.05.2003

Kia Sorento dobil nagrado za najboljši dizelski terenec

Sorento je bil po izboru britanske revije Diesel Car Magazine izbran za najboljše terensko dizelsko vozilo s štirikolesnim pogonom za leto 2003 pred najbližjim zasledovalcem Volvom XC90 D5.
Vsakoletno nagrado podeljuje vplivni britanski avtomobilski magazin, ki piše izključno o dizelskih motorjih. Nagrade podeljujejo v devetih kategorijah novih vozil, ki so prišla na trg v zadnjih dvanajstih mesecih. Kia Carnival (na britanskem trgu pod imenom Sedona) je bil lanskoletni zmagovalec v kategoriji enoprostorcev.

Sklepna misel majske izdaje magazina Diesel Car se glasi: “Vsi tisti, ki jim je všeč zunanjost Sorenta, vključno s številnimi novimi navdušenci nad športnimi terenci, bodo hitro vzljubili njegovo prostornost, udobje, uglajenost in vozne lastnosti, da niti ne omenjamo veliko vrednost glede na ceno.”

Vodja mednarodnega oddelka Kia Motors Corporation, Yong-Hwan Kim, pravi: “Ta prestižna evropska nagrada je samo še en dokaz, da se Sorento ne le lahko kosa z najboljšimi, ampak je dejansko najboljši.”

Gospod Kim še dodaja: “Evropa je zelo pomemben strateški trg za Kio zato tukaj do leta 2005 nameravamo potrojiti prodajo. Dizelski motorji pri modelih Sorento, Carnival in Carens povečujejo Kiino konkurenčnost na evropskem trgu. Ko bomo naslednje leto še razširili paleto dizelskih motorjev, bodo Kiina osebna vozila še pametnejši nakup.”

Sorento je pred kratkim postal Kiino najbolje prodajano vozilo po svetu in je v prvih treh mesecih letošnjega leta prehitel enoprostorca Carnivala. Poleg 2.5-litrskega common-rail dizelskega motorja ima Sorento še 3.5-litrski in 2.4-litrski bencinski motor. Dizelski in 3.5-litrski bencinski motor imata še možnost izbire ročnega ali samodejnega menjalnika.

Kia bo v naslednjih štirih letih predstavila 16 novih modelov, od tega bo 5 dizelskih vozil. Razširjena paleta vozil je del Kiinega načrta postati eden od petih največjih svetovnih proizvajalcev do leta 2010.

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih