Novice

14.08.2003

Kia Sorento najboljši terenec v Veliki Britaniji

Kiin športni terenec Sorento je nedavno dobil nagrado za najboljše 4x4 vozilo leta. 2,5-litrski CRDi dizel je bil nagrajen kot najboljši v kategoriji velikih vozil s štirikolesnim pogonom.
Sorento je bil bolje uvrščen od najbližjih zasledovalcev Volva XC90 in VW Touarega in je pobral nagrado, ki jo enkrat letno podeljuje britanski specializirani časopis za vozila s štirikolesnim pogonom. Premagana je bila konkurenca, ki jo poleg omenjenih Volva XC90 in VW Touarega sestavljajo še: Mercedes-Benz ML 270, Mitsubishi Shogun Sport in Toyota Land Cruiser. Sorento je še vedno v boju za prestižno nagrado Avto leta.

Eden od sodnikov “4x4 Magazina” o Sorentu pravi:“Vsi so bili presenečeni nad Kiinim dizajnom, sestavljanjem in nenazadnje tudi njegovim prepričljivim obnašanjem v različnih off-road razmerah. Vem, da obstajajo tudi ljudje, ki jih moti znak na maski, ampak oni so si sami krivi, da zamujajo vožnjo v enem izmed najboljših terencev na trgu.”

Podpredsednik korporacije Kia Motors, gospod Yong-Hwan Kim je ob tej priložnosti izjavil: “Ob sprejemanju te nagrade smo zelo počaščeni in ta nagrada samo priča o Kiinemu prepričanju, da dobri avtomobili in njihova velika vrednost ne pomenijo nujno tudi ekskluzivnosti. Sorento je nastal kot naša želja, da bi se kosali z najboljšimi v segmentu in ta nagrada je še ena v Sorentovi zbirki osvojenih nagrad. Zaradi tega smo prepričani, da bodo kupci Kio gledali v povsem novi luči.”

Kia Motors je trenutno najhitreje rastoči avtomobilski proizvajalec v Veliki Britaniji in drugod po Evropi.

Nekaj o 4x4 Magazinu

4x4 Magazine, ustanovljen leta 1982, je vodilni britanski list, ki je izključno namenjen ljubiteljem off-road vozil. Sorento je aprila letos v Diesel Car magazinu osvojil britansko nagrado za najboljše vozilo s štirikolesnim pogonom.

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih