Novice

10.05.2019

Kia Stinger GTS – izbira zanesenjakov

Omejena serija različice Stinger GTS v teh dneh na voljo prvim kupcem
 

Svetlo oranžna barva in deli iz ogljikovih vlaken polepšajo omejeno serijo GTS
Od svoje predstavitve pred dvema letoma je Kia Stinger hitro postal ljubitelj množic, kar je razlog, da je Kia na nedavnem avtomobilskem salonu v New Yorku predstavila svojo najzmogljivejšo športno limuzino doslej.

Posebna serija Stinger GTS, omejena na le 800 primerkov, bo z na novo razvitim dinamičnim štirikolesnim pogonom (D-AWD) zapeljala na ceste in strankam ponujala še bolj športno vožnjo.

S športom navdahnjenimi stilskimi elementi, ki med drugim vključujejo dele iz ogljikovih vlaken in novo atraktivno barvo za pritegovanje še več pogledov, je omejena serija GTS namenjena avtomobilskim zanesenjakom, ki bodo stali v vrsti za vožnjo.

 

Zapolnitev vrzeli – na novo razviti dinamični D-AWD pogon

 

V kratkem času, odkar je na trgu, se je Stinger uveljavil kot pravi igralec v razredu športnih limuzin, ki zaradi svojih izjemnih zmogljivosti lahko spravi v zadrego nemške tekmece.

Pri tem je na novo definiral znamko Kia in njeno dojemanje pri strankah. A si je Albert Biermann, vodja raziskav in razvoja (nekdaj vodja M oddelka pri BMW-ju), ob vseh številnih pohvalah in nagradah, ki jih je Stinger prejel, prizadeval za še več.

Rezultat je nova različica Stingerjevega štirikolesnega sistema, ki so ga začinili s pravim genskim zapisom zadnjega pogona.

Gre za D-AWD sistem, ki so ga razvili, da zapolni vrzel v obnašanju med Stingerjem GT s štirikolesnim pogonom (AWD) in zadnjim pogonom (RWD).

 

Spodaj je nekaj tehničnih podrobnosti o omejeni seriji Stinger GTS:
•    Mehanska zapora diferenciala je dodana D-AWD sistemu, ki je namenjen izboljšanju oprijema in bolj enakomernemu prenosu moči med zadnjima kolesoma, ko sistem zazna izgubo oprijema
•    Izbor načina vožnje (Drive Mode Select) poveča dinamiko zadnjega pogona
o    Način Comfort pošilja 60 odstotkov moči na zadnji kolesi za večji občutek stabilnosti
o    Način Sport pošilja 80 odstotkov moči na zadnji kolesi za bolj športno vožnjo
o    Način Drift  pošilja 100 odstotkov moči na zadnji kolesi in ohranja v prestavi brez prestavljanja navzgor
•    Nova logika nadzora
o    nadzor zdrsa in zaznava nasprotnega krmarjenja
o    shema prestavljanja
o    nadzor stabilnosti
Stinger GTS, ki je na voljo v različicah D-AWD ali RWD, pod motornim pokrovom ohrani Stingerjevo GT-jevsko moč.
•    3,3-litrski V6 twin turbo
o    Moč: 265 kW (365 KM)
o    Navor: 510 Nm/min-1
•    8-stopenjski samodejni menjalnik

Popestritev Stingerjeve ponudbe
Poleg spodaj navedenega Stinger GTS tudi s številnimi izboljšavami zunanjosti in notranjosti daje vedeti, da ni običajen Stinger in ter da je ukrojen za dirkališča ali ostre zavoje.

Izboljšave zunanjosti:
•    Ekskluzivna premijska oranžna barva “Federation”
•    Pravi deli iz ogljikovih vlaken, ki poudarijo značilen tigrov nos na maski, stranska vzvratna ogledala in stranske zračne reže
•    GTS značka na zadku
•    Namesto Kia logotipa je na prtljažnih vratih značka Stinger

V notranjosti Stinger GTS ponuja še bolj premijske materiale.
•    Volanski obroč in sredinska konzola sta odeta v mikrovlakna (alkantara)
•    Stropno oblazinjenje je v premijskem umetnem usnju (chamude)
Lep, a še vedno cenovno zelo dostopen model
Velika vrednost je glavna prednost različice Stinger GTS, saj je avtomobil opremljen s številnimi tehnologijami s področja udobja in asistenčnih sistemov za pomoč vozniku. Omejena serija GTS športne limuzine ponuja tudi:
•    Sončno streho
•    Premijsko ozvočenje Harman/Kardon6 z močjo 720 vatov s tehnologijama QuantumLogic7 in Clari-Fi za krepitev signala
•    Brezžično polnjenje pametnih telefonov

Stinger GTS bo na voljo že v teh dneh, a zaenkrat le kupcem v ZDA.

 

Kia. Prva za ljudi.

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA – pokrovitelj svetovnega prvenstva v nogometu in in UEFA Europa League – največjega klubskega tekmovanja na svetu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih