Novice

03.10.2003

Kiina vozila odslej z večfunkcijskim sistemom

Kia, Hyundai in IBM so razvili večfunkcijski sistem Mozen
Kia bo že od novembra v svoja vozila vgrajevala novi sistem

Kia Motors bo na domačem trgu v svojih vozilih z novembrom začela z vgrajevanjem telekomunikacijskega sistema, ki so mu dali ime Mozen.  Sistem, ki so ga razvijali že od leta 1997, so skupaj razvili Kia, Hyundai in IBM.

Novi sistem bodo prvič predstavili na avtomobilskem salonu v korejskem Busanu in bo že novembra meseca vgrajen v modele Kia Magentis/Optima, Hyundai Sonata in XG.  Več drugih modelov, vključno z luksuzno limuzino Kia Opirus, bo opremljeno z novim sistemom v naslednjem letu. Kia pričakuje, da bo do leta 2009 imela več kot 600.000 domačih uporabnikov sistema Mozen.
Dostop do storitev, ki jih bo ponujal Mozen, bo omogočen preko zaslona na dotik (touch-screen) v sredinski konzoli, storitve pa vključujejo spremljanje odtujenega vozila, možnost klica v sili, sprotno spremljanje prometnih informacij, uporaba mobilne telefonije in povezava z internetom.
V podjetju Kia Motors pravijo, da je Mozen prvi integrirani večfunkcijski sistem, ki bo nameščen v korejskih vozilih in Kio in Hyundai postavlja na vodilno mesto na domačem tehnološkem trgu.
Postavitev sistema Mozen je zaenkrat predvidena samo za domači korejski trg, vendar ga lahko v prihodnosti po potrebi brez večjih težav vgradijo tudi v izvozne Kiine modele.

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih