Novice

19.09.2002

Prostornost za vseh pet, Dnevnik, september 2002

Za pet ali šest, to je zdaj vprašanje
Prenovljeni carens ima povsem nov nos z večjima in z gladkim steklom prekritima žarometoma ter novo masko hladilnika z dvema vmesnima podolgovatima režama. Spominja na Kiin večji enoprostorski avtomobil carnival. Z nekoliko višjimi boki je novi carens bližje svojim tekmecem, povsem na novo je oblikovan tudi zadek, kjer prevladujejo velike luči z ostrimi linijami in polkrožno zavito steklo, ki se končuje na bokih.
Uporabna vrednost enoprostorskih vozil je najblj vidna v potniški kabini, kjer je bil carens deležen številnih sprememb. Po novem sta na voljo dve različici s petimi ali šestimi sedeži. Pri petvratnem carensu je zadnja sedežna klop deljiva v razmerju 60:40 in jo je mogoče popolnoma zložiti, pri šestsedežni izvedbi je razporeditev 2+2+2. Prtljažnik ima v dnu, ki je namenjen rezervnemu kolesu, še nekaj dodatnega prostora za obvezno opremo.
Veliko novega je pod motornim pokrovom, najpomembnejša novost je dvolitrski turbodizelski motor z oznako CRDi. Za njegovo prehrano z gorivom skrbi visokotlačna črpalka s skupnim vodom, ki deluje pod tlakom 1600 barov. Motor s 112 konjskimi močmi suvereno obvladuje carensovo težo, zmerna pa je tudi poraba goriva, ki v povprečju znaša 7 litrov na 100 kilometrov. Turbodizelski motor je tako kot močnejši 1.8-litrski bencinski motor na voljo tudi v kombinaciji s samodejnim štiristopenjskim menjalnikom in carens je s takšno ponudbo vsaj na slovenskem trgu edini v kategoriji kompaktnih enoprostorcev. Sicer pa so pri Kiinem slovenskem zastpniku KMAG presenečeni nad povpraševanjem po samodejnih menjalnikih, saj pri večjem enoprostorcu carnivalu dosegajo skoraj tretjinski delež.
Carensu sta namenjena še dva bencinska motorja z dvema odmičnima gredema in s po štirimi ventili na valj: 1,8-litrski se je vrtel že v starem carensu, vendar so ga temeljito prenovili in zdaj namesto nekdanjih 110 razvije 126 konjskih moči, manj zahtevnim voznikom pa je namenjen 1,6-litrski s 105 konjskimi močmi.
Carensova najcenejša različica stane 3,29 milijona najdražja pa 4,08 milijona tolarjev.
AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih