Novice

12.12.2002

Sorento,
Delo, 7.12.2002

Sorento ima veliko možnosti, da postane najbolje prodajani SUV v Sloveniji.
Zunanjost

Navzven in navznoter gre za všečen in slogovno uravnotežen terenski avtomobil. Je čistokrvni predstavnik vozil, ki ponujajo avtomobilskost in hkrati terenskost. Sorento ima mogočen in izstopajoč pokrov motorja, ki se izteče v zajetno motorno masko. Velike, toda elegantno ukrojene luči, prekrite s prozornim steklom, prav tako veliko prispevajo k izraznosti vozila. Svoje dodajo še 16-palčna kolesa.

Notranjost

Povsem po evropskih merilih je zasnovana in izdelana notranjost. Tako poteze armaturne plošče kot obloge vrat, torej vse tisto, kar obkroža voznika in potnike, zagotavljajo prijetno potovalno ozračje. Velike steklene površine poudarjajo zračnost in bivalnost kabine. Bogato založena sredinska konzola se dviguje skoraj navpično. Že volanski obroč in plošča z merilniki vzbujata v vozniku občutek skladnosti in dovršenosti.
Toda sorento ni le skladno oblikovan, po zasnovi in izvedbi je tudi uporaben. Zadnja sedežna klop je deljiva v razmerju 60/40. V osnovi meri prtljažnik, do spodnjega roba šip v zadku, 486 litrov. Do stropa je mogoče zložiti za 898 litrov prtljage. Ob podrtih zadnjih sedežih pa gre v vozilo marsikaj, v tem primeru je prostora za 1849 litrov. Za povrh je mogoče na sorenta pripeti prikolico s skupno maso 2800 kg.

Motor

Motorna ponuudba je dokaj pestra. Za privržence plinskoljnega žuborenja je na voljo 2,5-litrski štirivaljnik, ki sodi med najsodobnejše tovrstne izdelke s skupnim vodom za gorivo. Bencinski možnosti sta dve (v začetku prihodnjega leta), in sicer 2,4-litrski štirivaljnik in 3,5-litrski V6. V osnovi so motorji povezani z ročnim petstopenjskim menjalnikom, pri zmogljivejšem bencinskem stroju in dizlu pa si je mogoče omisliti tudi štiristopenjsko avtomatiko. Da bi bilo podvozje v sozvočju s cestnimi in terenskimi zahtevami, ima sorento spredaj posamično vpeti kolesi prek trikotnih prečnih vodil, zadnji kolesni par pa je vpet na togo premo. Za doplačilo si lahko kupci omislijo pripravo, ki samodejno ohranja višino zadnjega dela vozila (glede na obtežitev).

Pogon

Glede na stopnjo opremljenosti sta na voljo tudi dve izvedbi štirikolesnega pogona. Pri prvi se pogon v osnovi prenaša na zadnji kolesni par, štirikolesni je v tem primeru ročno priklopljiv. Bolj dognana je druga možnost s samodejnim štirikolesnim pogonom. Pri tem v dogajanje nenehno posega visko sklopka, ki ob zmanjšanem oprijemu s podlago zadnjih koles nemudoma prenese del pogona k prvemu kolesnemu paru. Za suvereno vožnjo po zahtevnejših podlagah poskrbi še 50-odstotna mehanska zapora zadnjega diferenciala. Z vrtljivim gumbom pa lahko voznik vključi tudi delovanje reduktorja.

Oprema

Osnovna stopnja opreme je LX in vključuje dve čelni varnostni zračni blazini, zavorne in stabilizacijske dodatke ABS, EBD in ESP, ogrevani zunanji, vzvratni ogledali, ročni vklop reduktorja za pogon 4x4, električno ogrevano vetrobransko šipo, klimatsko napravo, lita platišča, električni pomik šip v sprednjih in zadnjih vratih, osrednjo ključavnico z daljinskim vodenjem, v usnje odeto prestavno ročico, strešne nosilce ter vložke v notranjosti iz posnetka lesa.
Naslednja stopnja je EX comfort, ki je bogatejša za samodejni vklop štirikolesnega pogona, varnostni zračni zavesi, samodejno klimatsko napravo, električno nastavljiv voznikov sedež in še marsikaj. Paket EX prestige pa ponuja še samodejno izravnavo zadnje preme, zaščitno oblogo praga, električno zložljivi zunanji vzvratni ogledali, usnjene sedeže, med katerimi sta prednja ogrevana.
Na seznamu dodatne opreme ostajajo samodejni menjalnik (275.200 tolarjev), dvobarvna karoserija (68.850 tolarjev), kovinska barva (68.850 tolarjev).

Seveda tako kot za vse kie velja tudi za sorenta triletno jamstvo oziroma do prevoženih 100.000 km.

Vozila z bencinskim motorjem bodo naprodaj spomladi, zdaj je na voljo le turbodizelska različica. Pri Kia Motors Adria Group (KMAG) si želijo postati vodilni v ponudbi SUV in v prihodnjem letu v Sloveniji upajo na prodajo 150 sorentov.
AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih