Novice

13.08.2003

Sorento s petimi zvezdicami za varnost

Kiin SUV Sorento si je v ZDA pri ameriški agenciji za varnost v prometu (NHTSA) prislužil najvišjo oceno za varnost. Sodeč po informacijah, ki jih je objavila NHTSA, je Kiin športni terenec dobil pet zvezdic za zaščito voznika in zadaj sedečih potnikov.
Rating s petimi zvezdicami pomeni, da se tveganje pri resnih poškodbah zmanjša na 5% ali manj.

Stranski trki so del NCAP varnostnih trčenj. NCAP uporabnikom omogoča več informacij o dveh najpogostejših trčenjih, ki povzročajo hujše poškodbe. NHTSA je preizkušala 3,5-litrski V6 Sorento SUV na ta način, da je 1.368 kg težko ovira pri hitrosti 62 km/h udarila v stoječe vozilo. Sorento je sicer pri preizkusu čelnega trčenja za voznika in sovoznika dobil po štiri zvezdice.

Podpredsednik korporacije Kia Kotors, gospod Yong-Hwan Kim pravi: “Sorentovih pet zvezdic pri preizkusu stranskega trčenja dovolj zgovorno priča o Kiini predanosti varnosti. Sorento je trenutno Kiin najpomembnejši izdelek in je ključnega pomena pri Kiinih načrtih o preboju med prvih pet največjih avtomobilskih proizvajalcev do leta 2010.”

Od svoje predstavitve februarja lansko leto je Sorento do sedaj Kiino najbolje prodajano vozilo, saj je do sedaj prodanih več kot 150.000 športnih luksuznih terencev.

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih