Novice

20.09.2002

Spectra,
Dolenjski list, september 2002

Kia Spectra
Kia Spectra za vsega 2,2 milijona tolarjev ponuja novo vozilo spectra, ki zamenjuje priljubljeno sephio. Z novim motorjem, novo notranjostjo in lično zunanjostjo, petimi vrati, dobro opremo, kjer je klimatska naprava že serijsko vgrajena, je cena več kot mamljiva.

Zunanjost

Sprednji žarometi, podobni BMW-jevim imajo usmerjena simpatična svetlobna sklopa, smerniki pa so potisnjeni nazaj proti blatniku. S svojo dolžino 4,5 metra pa je nova Kia sedaj celo daljša od prve oplove vectre, zaradi tega pa je v notranjosti povsem dovolj prostora za potnike in prtljago.

Notranjost

Instrumentna plošča s štirimi merilniki je sodobno oblikovana, ročki ob volanu pa sta pri roki. V spectri se z lahkoto lahko prevaža do pet potnikov, največ udobja pa ponuja štirim potnikom in njihovi prtljagi.

Zmogljivosti

Še boljši del avtomobila glede na predhodnika pa je mehanika. Na novo razvit pogonski agregat s prostornino 1600 kubičnih centimetrov ponuja moderne rešitve. Dve odmični gredi v glavi, štiri ventilska tehnika in multi point vbrizgavanje goriva. Ob spretnem rokovanju z ročico petstopenjskega menjalnika se s spectro vozite tudi do 190 km/h ob pospešku od 0 do 100 km/h v 11 sekundah. Ti dosežki so povsem dovolj za normalno vsakodnevno družinsko uporabo.
Temu je namenjen tudi prtljažnik, ki iz solidnih 440 litrov lahko s preklopom zadnje klopi hitro zraste na 1200 litrov prostora.
Vozilo je dlje časa nevtralno v zavoju, bežanja nosu ali zadka skoraj ne boste zaznali, izognili pa se boste tudi pretiranemu nagibanju karoserije, tudi zavore dobro opravljajo svoje delo.

Vrednost glede na ceno

Nasplošno nas je spectra kar navdušila. Pokazala je velik napredek pred sephio, ob tem pa se morate zavedati, da za takšen denar ne boste dobili nič boljšega.
Spectri je dodano petletno jamstvo, soliden motor, pocinkana karoserija in na koncu tudi umirjena poraba, ki je na našem testu znašala 8,5 litra.

Spectrino najmočnejše orožje pa je vsekakor razmerje med vloženim in dobljenim, saj za ceno cenejših kompaktov Kia ponuja družinski avtomobil s petimi vrati, kar je povsem sprejemljivo za vse tiste, ki hočejo kakovost po nizki ceni.
AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil

AVTOHIŠA MTP d.o.o., prodaja vozil


Ulica 15. maja 10b , 6000 Koper

Salon

T: 059-150-600
Pon - Pet:08:00 - 17:00
Sobota:09:00 - 12:00

Servis

T: 05-630-96-00
Pon - Pet:08:00 - 16:00

Dodatna oprema

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih