Novice

19.06.2019

Kia z novo naložbo v razvoj avtonomnih vozil

Naložba bo še okrepila obstoječe partnerstvo

Družba Kia Motors, ki je del skupine Hyundai Motor Group, in družba Aurora Innovation Inc. sta nedavno podpisali dogovor, da bosta sestrski podjetji Hyundai Motor Company in Kia Motors Corporation dodatno investirali v Auroro, z namenom, da še pospešijo razvoj tehnologij avtonomne vožnje.

Dodatna naložba bo okrepila strateško partnerstvo, ki traja od leta 2018, ko se je začelo sodelovanje pri razvoju tehnologije avtomomne vožnje modela NEXO s pogonom na gorivne celice. Z novo naložbo sta se podjetji obvezali, da razširita raziskave na različne modele za nastanek optimalne platforme za avtonomna vozila.

“Pri Aurori so vodilni inovator na področju razvoja tehnologije za avtonomno vožnjo, zato se veselimo še bolj poglobljenega sodelovanja z njimi,” je ob tem dejal Youngcho Chi, predsednik oddelka za inovacije pri skupini. “Skupno delo z vodilnimi na tem področju na svetu nam bo pomagalo razviti popolnoma avtonomna vozila za naše kupce, ki so varna in inovativna.”

Sodelovanje pri razvoju platforme za avtonomna vozila in storitev Aurora Driver
Aurora je v samo nekaj letih od svoje ustanovitve hitro postala vodilna družba na področju razvoja tehnologije za avtonomna vozila. Njen sistem Aurora Driver sestavljajo lidar, radar, kamere, ki zaznavajo svet okoli vozila ter računalnik, ki poganja module softwara, kar omogoča logično zavedanje okolice in načrtovanje varne poti. Z vgradnjo Aurora Driverja bodo vozila Kia izboljšala zmožnost spremljanja različnih okolij ter odzivanja in prilagajanja nanje.

Kiino partnerstvo z Auroro je del ciljev Skupine, ki so usmerjeni v doseganje vodilnega položaja na področju avtonomnih vozil. Skupina je leta 2017 uspešno predstavila delovanje tehnologije za avtonomna vozila na območju Las Vegasa. Prav tako so leta 2018 na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu (J. Koreja) predstavili floto avtonomnih vozil s 4. stopnjo avtonomne tehnologije.

Kia namerava leta 2021 pričeti s komercialno rabo avtonomnih vozil 4. stopnje s poskusno floto avtonomnih robotskih taksijev v pametnih mestih. S premagovanjem trenutnih omejitev vozil in preseganjem zadržkov voznikov bo Kia obogatila življenja svojih strank in jim omogočila pravo svobodo pri mobilnosti.

Aurora
Aurorino poslanstvo je zagotavljati prednosti tehnologije za avtonomna vozila – varno, hitro in obširno. Platforma Aurora Driver združuje software in hardware z namenom omogočanja prevoza prihodnosti. Aurora, ki so jo leta 2017 ustanovili vodilne tri osebnosti s področja avtonomne vožnje – Chris Urmson, Sterling Anderson in Drew Bagnell –, ima svoje pisarne in preizkusne kapacitete v ameriških mestih Palo Alto, San Francisco in Pittsburgh. Med investitorje v Auroro sodijo nekatera največja podjetja in skladi na svetu, kot so npr. Amazon, Sequoia, Greylock in drugi.

 

Kia. Prva v razvoju.

 

***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA – pokrovitelj svetovnega prvenstva v nogometu in in UEFA Europa League – največjega klubskega tekmovanja na svetu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih