Novice

12.06.2019

Povsem novi Kia XCeed opremljen z digitalnimi merilniki

Ob prihodu križanca na voljo novi 12,3-palčni povsem digitalni merilniki Supervision

Novi urbani križanec Kia XCeed bo v drugi polovici leta ob prihodu na trg kot prva Kia nudil povsem digitalne 12,3-palčne športne merilnike Supervision.

Visokotehnološki Kia XCeed se predstavi 26. junija 2019
Kia XCeed, ki bo svojo premiero doživel 26. junija, bo ob jesenskem začetku prodaje eden tehnološko najbolj naprednih kompaktnih modelov.

Napredna grafika in vpeljava tudi pri ostalih prihajajočih modelih
Emilio Herrera, izvršni direktor pri Kia Motors Europe, je dejal: “Naši novi digitalni merilniki Supervision so le ena od številnih novih tehnologij, ki jih bomo ponudli pri modelu Kia XCeed. Novi merilniki, ki ponujajo veliko informacij zlasti pri bolje opremljenih različicah, bodo igrali pomembno vlogo pri prikazovanju najpomembnejših informacij vozniku na jasen in nevsiljiv način. Novost se bo prilagajala ostalim Kiinim modelom, saj iščemo nove načine  za prikazovanje uporabnih in nadvse pomembnih informacij vozniku med vožnjo.”

Novi visokoločljivostni zaslon, oblikovan za večjo preglednost
Xceedovi novi 12,3-palčni športni merilniki Supervision so oblikovani, da informirajo karseda jasno in pregledno. Digitalni merilniki z visokoločljivostnim zaslonom (1920x720 pikslov) nadomeščajo klasične merilnike hitrosti in prevožene razdalje, ki jih najdemo v Kiini trenutni modelni paleti. Enoten zaslon brez okvirja vključuje kristalno izostreno grafiko, ki prikazuje hitrost vozila in število motornih vrtljajev, s hitrim prikazom slik na sekundo, kar omogoča hiter odziv in gladko podajanje navodil vozniku.

Med dvema digitalnima števcema je večfunkcijski zaslon, ki ga voznik upravlja preko več-funkcijskega volanskega obroča. Voznik lahko uporablja navigacijska navodila (ovinek za ovinkom) pregledno in neposredno pred sabo, ter tudi zvočne informacije, telefonske klice in kontakte in poglobljene potovalne informacije, npr. trenutno in povprečno porabo goriva. Sistem prikazuje tudi diagnostična opozorila in omogoča pop-up obvestila, ki se tičejo aktivnih varnostnih in asistenčnih sistemov ter prometnih informacij v živo in navigacijskega sistema. Večfunkcijski osrednji zaslon prav tako prikazuje informacije sistema za opozarjanje voznika na nezbranost (DAW), ki v primeru zaznave zaspanosti vozniku svetuje postanek.

Ko voznik parkira in ugasne motor, novi merilniki na kratko pokažejo vozilo v gibanju in povzetek vožnje – informacije vključujejo čas in prevoženo razdaljo, povprečno porabo goriva ter razpoložljivi doseg z obstoječo zalogo goriva.

Supervision merilniki so pri Xceedu na voljo kot opcija, odvisno od trga in specifikacije vozila. Ti nadomeščajo fizični števec in 3,8-palčni mono-LCD ali 4,2-palčni barvni TFT LCD zaslon, ki bo na voljo z različnimi stopnjami opreme.

Grafika voznega načina (Drive Mode)
Tako kot ostali modeli iz Ceedove ponudbe bodo tudi določene izvedenke Kia XCeeda ponudile sistem za izbiro načina vožnje (DMS). Vozniki bodo lahko izbirali vozne lastnosti po svojih željah, od običajnega (Normal) do športnega (Sport) načina – vsi ti načini se drugače odzivajo pri vodljivosti, prestavljanju in odzivu na pritisk stopalke za plin.

Novi digitalni merilniki Supervision se z različno grafiko prilagajajo izbiri načina vožnje. S prestavljanjem v drugačen način vožnje merilniki prikažejo bolj podrobne informacije v skladu z izbranim načinom. V načinu Normal zaslon ponuja trenutno porabo goriva in običajne števce za hitrost vozila in število motornih vrtljajev, ter dodatne potovalne informacije. S prestavljanjem v način Sport sistem nudi bolj izrazit prikaz hitrosti vozila in števila motornih vrtljajev, z večjimi številkami trenutne hitrosti in števila vrtljajev na minuto. Nebistvene informacije so v načinu Sport skrite, saj je cilj zmanjšati vizualne motnje.

 

Digitalne armaturne plošče prihodnosti
Pri razvoju digitalnih merilnikov Kia preizkuša svoje prihodnje tehnologije v vozilu. Digitalni merilniki so ključni del obvladovanja podatkov in prikaza informacij iz različnih virov, zato novi sistem pomeni, da je Kia dobro opravila svoje delo pri prikazovanju najsodobnejših varnostnih in pogonskih tehnologij na kabinskih zaslonih.

Tako je na primer grafika merilnikov idealna za prikazovanje poglobljenih informacij, ki se nanašajo na elektrificirane pogone, ki jih najdemo v čedalje večjem številu modelov Kia. Digitalni merilniki se bodo v prihodnje prilagodili prikazovanju varčnejšega načina vožnje in potovalnih informacij, ter celo prikazovali pretok energije med baterijskim sklopom in elektro motorjem. Digitalni zaslon bo nudil tudi edinstveno vizualno povezavo do varčnega načina vožnje, ki ga najdemo v nekaterih modelih. Kiini novi merilniki bodo v prihodnosti predstavljeni v blagih hibridih, klasičnih in priključnih hibridih ter v električnih vozilih.

 

Kia. Prva za ljudi.


***


Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA – pokrovitelj svetovnega prvenstva v nogometu in in UEFA Europa League – največjega klubskega tekmovanja na svetu. Korporacijski slogan – "The Power to Surprise" (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih